CAO VVT

Cao staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. Een cao komt tot stand door onderhandelingen tussen vakbonden en werkgeversorganisaties. Hij kan voor één (groot) bedrijf gelden of voor een hele sector.

Arbeidsvoorwaarden
In een cao vind je afspraken over arbeidsvoorwaarden, zoals loon en toeslagen, werktijden en vrije dagen. Ook zaken als scholing, kinderopvang kunnen in een cao worden geregeld.

In de thuiszorg werken we met de CAO VVT. Hieronder kun je de CAO vinden deze geldt t/m 31 december 2023.

CAO VVT 2022-2023

CAO VVT-app

ActiZ ontwikkelde samen met de andere cao-partijen de CAO VVT-app. Hiermee kunnen zorgmedewerkers de CAO VVT  makkelijk op hun mobiele telefoon of tablet bekijken en doorzoeken. Een eigentijdse en snelle manier om de arbeidsvoorwaarden te raadplegen!

Makkelijk doorzoekbaar
Met de CAO VVT-app dragen ActiZ en de andere cao-partijen bij aan heldere informatievoorziening over de arbeidsvoorwaarden aan ruim 420.000 medewerkers in de Verzorging, Verpleging en Thuiszorg. De informatie uit de cao is in de app opgenomen in een handige indeling per hoofdstuk. Daardoor is de tekst makkelijk op thema doorzoekbaar. Verder bevat de cao-app onder meer een FAQ met de meest gestelde vragen per onderwerp, links naar diverse relevante partijen en informatie over bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid en de kanteling werktijden.

Hoe werkt het?
De app is gratis beschikbaar voor Android en iPhone. Bezoek met uw mobiele telefoon of tablet de Google Playstore of de Apple Store om de app te downloaden. Na de installatie kunt u de CAO VVT-app direct gebruiken.