Digitale sleuteloplossingen

In de thuiszorg kan het voorkomen dat een cliënt niet in staat is om de deur te openen. In overleg met de familie of mantelzorgers kan er gekozen worden voor een digitale sleuteloplossing. Wanneer het een klant van IZT-Limburg betreft kan er gekozen worden voor een digitale sleuteloplossing van Phoniro. Er zijn twee mogelijkheden; een sleutelkluis of een elektronisch cilinderslot. De cliënt en zijn of haar familie/mantelzorgers kiezen zelf welke variant ze willen hebben. Wanneer men voor een sleuteloplossing van Phoniro kiest dan kan deze worden aangevraagd bij IZT-Limburg en deze wordt geplaatst door een extern bedrijf. Voor meer informatie over digitale sleuteloplossingen kijk je in het menu thuiszorg en ga dan naar onderwerp digitale sleuteloplossingen.
Ook kan de familie of cliënt besluiten om zelf een sleutelkluis aan te schaffen, dit kan bijv. een masterlock zijn. Masterlock sleutelkastjes worden door de familie of mantelzorgers zelf aangeschaft en geplaatst.


Belangrijk om te weten is dat er altijd een overeenkomst toegang tot woning getekend dient te worden bij het gebruik van een sleuteloplossing, dat geldt voor zowel een masterlock als voor een sleuteloplossing van Phoniro. Deze overeenkomsten zijn te verkrijgen op kantoor (zie voorbeeld hieronder). Laat de cliënt de overeenkomst ondertekenen, zorg dat er een kopie of foto naar kantoor komt en berg de overeenkomst op in de cliëntklapper.

Formulier 260.1 Overeenkomst toegang tot woning