ONS Vandaag
Met de Ons Vandaag-app kun je dagelijkse tijdsregistraties eenvoudig verwerken. De app is niet verplicht maar kan wel handig zijn.
Doel van Ons Vandaag
Met ONS Vandaag:
- krijg je inzicht in je planning;
- houd je wijzigingen in de planning direct bij;
- leg je eventueel extra gewerkte tijd of gemaakte kilometers vanaf je mobiel vast;
- onderteken je je dagstaat.
Hierdoor hoef je niet afzonderlijk bij te houden of een bezoek langer of korter duurde en hoef je dit later ook niet te corrigeren in het Medewerkerportaal.
Hoe werkt de app?
Na het installeren van de app verschijnt je planning van vandaag. Je ziet kaartjes staan van de bezoeken die je al hebt gedaan of nog moet doen.
In een kaartje:
- bekijk je details van de cliënt en het bezoek;
- vink je af dat je bij de cliënt bent geweest;
- pas je de duur van het bezoek aan als deze afwijkt;
- markeer je het bezoek als ‘uitgevallen’;
- open je het dossier van de cliënt in de Ons Dossier-app;
- bekijk je het adres van de cliënt op de kaart.
ONS Vandaag: gebruik
Een bezoek afvinken of aanpassen
Bezoek afvinken
Het afvinken van een kaartje houdt in dat je voor jezelf bijhoudt waar je bent geweest. In onderstaand voorbeeld zie je dat je een bezoek hebt afgevinkt.
Het afvinken van je planning wordt alleen op je telefoon opgeslagen. Dit wordt dus niet opgeslagen in het systeem.
Tijdsduur aanpassen of markeren als ‘uitgevallen’
Verloopt een bezoek anders dan gepland? Dan kan je de tijdsduur aanpassen of markeren als uitgevallen.
De gevolgen van het aanpassen van de tijdsduur of het markeren als uitgevallen zijn als volgt:
- Markeren als uitgevallen (bezoek annuleren): De registratie voor dit bezoek na planning is realisatie wordt verwijderd.
- Tijdsduur van bezoek verkorten: De registratie voor dit bezoek na planning is realisatie wordt verkort met de aangegeven hoeveelheid minuten. In het geval van meerdere plankaartjes bij een bezoek wordt de tijd in mindering verdeeld over de plankaartjes.
-
Tijdsduur van bezoek verlengen: De registratie voor dit bezoek na planning is realisatie wordt verlengd met de aangegeven hoeveelheid minuten. In het geval van meerdere plankaartjes bij een bezoek wordt de extra tijd verdeeld over de plankaartjes.
Aanpassingen aan geplande bezoeken zijn niet mogelijk als:
- het bezoek niet wordt geëxporteerd;
-
een bezoek geen cliëntbezoek is;
-
een bezoek een dummycliënt betreft.
Bij het aanpassen van de tijdsduur krijg je een scherm te zien waarin je de afwijking kunt aangeven:
-
Links in beeld zie je knoppen om de tijdsduur te verkorten.
-
Rechts in beeld zie je knoppen om de tijdsduur te verlengen
-
Als je de tijdsduur aanpast, zie je in beeld de tijdsduur verschijnen zoals die uiteindelijk geregistreerd wordt.
Het is nog mogelijk om de registratie te wijzigen, tenzij de werkstaat ondertekend is.
Aangepaste bezoeken worden in eerste instantie alleen op je telefoon opgeslagen. Pas zodra je bij de planning op ‘uren registreren’ klikt, worden de aanpassingen verzonden naar het systeem.
Uren registeren
Via de knop Uren registreren zet je alle uren en correcties om naar gewerkte tijd.
-
Dit proces kun je één keer per dag uitvoeren om je planning is realisatie-export te draaien en je opgegeven correcties door te voeren.
-
Uren registreren is 8 uur vóór het einde van de laatste dienst op de dag mogelijk.
In de werkstaat zie je een overzicht van de gewerkte uren.
Heb je aanvullende cliënten bezocht, of wil je indirecte tijd (zoals vakantie, cursus of ziekte) registreren? Dat kan je op deze plek doen. Gebruik daarvoor het plus-icoon rechtsonder in beeld.
Ook kan je in de werkstaat je kilometers of fietsdagen invoeren.
Wil je de cliënt- en werktijd splitsen? Stel dit dan in via de weekkaartprofielen. Bekijk Ons Medewerkerportaal: registreren toegelicht voor meer informatie.
Uursoorten verdelen
De productieregistratie (verdeling van tijd over de uursoorten) van een bezoek in Ons administratie wordt bepaald door een combinatie zorgarrangement (cliënt) en deskundigheidsprofiel (medewerker).
Ondertekenen
Je ondertekent een werkstaat om aan te geven dat de ingevulde uren door jou zijn gecontroleerd en kloppen. Hierdoor weet je leidinggevende dat deze juist zijn en ze kan fiatteren.
Zodra je dienst is afgelopen, kan je de werkstaat ondertekenen. Hierbij gaat het systeem uit van de geplande eindtijd. Wij werken er aan om dit ook al voor het geplande einde van de dienst mogelijk te maken.
Verwachte starttijd
Als een bezoek korter of langer duurde, heeft dat effect op de rest van je dag. Als je een half uur langer bij een cliënt bent, betekent dat automatisch dat je een half uur later bij de volgende bezoeken bent.
Voorbeeld
In de afbeelding hieronder duurde het bezoek dat rood gemarkeerd is 15 minuten langer. De verwachte starttijd van de twee opvolgende bezoeken (groen gemarkeerd) is daarom 15 minuten later dan gepland.
Het oranje gemarkeerde bezoek duurde 15 minuten korter. De verwachte starttijd van dit bezoek is 15 minuten later vanwege eerdere aanpassingen. Omdat dit bezoek echter 15 minuten korter duurde, is de verwachte starttijd van de volgende bezoeken weer gelijk aan de planning (paars gemarkeerd).
De verwachte starttijd wordt enkel in de app getoond als handigheid voor de medewerker, en is niet zichtbaar in andere applicaties.