reanimatiescholingen

Thuiszorg IZT-Limburg verzorgt reanimatielessen voor haar personeelsleden, maar geeft ook les aan particulieren. U kunt zich inschrijven voor een scholing op onze leslocatie in Elsloo maar u kunt ook een scholing op een eigen locatie aanvragen (min 6 personen). U krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Wat leert u bij een reanimatiecursus?
In de basiscursus van ongeveer 2,5 uur komt aan bod:

  • Hoe u een hartstilstand herkent en wat u dan als eerste doet;
  • Hoe u moet reanimeren en in welk tempo;
  • Hoe u een AED aansluit en bediend;

Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maakt u gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

In de jaarlijkse herhalingscursus oefent u de vaardigheden opnieuw. Deze cursus duurt ongeveer 1,5 uur.

Wat kost een reanimatiecursus?
De kosten van een reanimatiecursus kunnen variëren afhankelijk of deze particulier of zakelijk gegeven worden, voor meer info kunt u contact met ons opnemen.

Belangrijk om te weten: diverse zorgverzekeraars vergoeden een reanimatiecursus via de aanvullende verzekering. Check dit bij uw verzekering. Meestal vindt u deze vergoeding onder het kopje ‘preventieve zorg’ of ‘preventieve cursus’.

Wie mag een reanimatiecursus volgen?
Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Het is wel belangrijk dat u voldoende uithoudingsvermogen hebt, omdat reanimeren inspannend is. Reanimeren is niet moeilijk. Iedereen vanaf 14 jaar kan het leren en is hier lichamelijk en mentaal toe in staat.

Interesse?

Neem contact op met een van onze medewerkers tijdens kantooruren maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 uur op telefoonnummer: 046-428.08.27