IZT-Limburg ondersteund bij het opzetten van een AED-netwerk in de gemeente Stein

adminGeen categorie

Opleiding burgerhulpverlening

Gemeente Stein is gestart met het opzetten van een netwerk van burgerhulpverlening met AED’s. Naast het organiseren van informatiebijeenkomsten en het werven van (reanimatie)vrijwilligers, wordt ook gestart met het opleiden van een eerste groep vrijwilligers.

Start opleiding burgerhulpverlener

We zijn van plan om voor de zomervakantie een eerste groep van reanimatievrijwilligers op te laten leiden. We hebben drie organisaties, namelijk EHBO-vereniging “Groot Stein”, EHBO/BHV Vaessen en Thuiszorg IZT-Limburg bereid gevonden de opleidingen te verzorgen. Hieronder staat aangegeven op welke data de opleidingen plaatsvinden.

Meld u aan!

Inwoners van de gemeente Stein, die zich willen inzetten als burgerhulpverlener en de gratis opleiding hiervoor willen volgen, worden uitgenodigd zich aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen aan Josephien.Tullemans@gemeentestein.nl of telefonisch via 046-4359234. Na aanmelding, krijgt u een bevestiging over de start en de locatie van de opleiding.

Data cursussen

– Cursus via EHBO-vereniging “Groot Stein” (Scholengemeenschap Groenewald Stein)

Let op! Twee avonden van 2 uur van 20.00-22.00 uur
•Donderdag 12 juni – maandag 16 juni
•Donderdag 19 juni – maandag 23 juni
•Maandag 7 juli – donderdag 10 juli

– Cursus via Thuiszorg IZT-Limburg (Locatie Elsloo)

Let op! Eén dagdeel van 4 uur (8.30-12.30/13.30-17.30/18.30-22.30 uur)
•Dinsdag 24 juni (ochtend/ middag/avond)
•Donderdag 26 juni (ochtend/middag/avond)
•Vrijdag 27 juni (ochtend/middag/avond)
•Zaterdag 28 juni (ochtend)

– Cursus via EHBO/BHV Vaessen (Locatie Urmond)

Let op! Eén dagdeel van 4 uur (08.30-12.30 uur / 13.30-17.30 uur / 18.30-22.30 uur)
•Maandag 16 juni (ochtend/middag)
•Dinsdag 17 juni (ochtend/middag)
•Woensdag 18 juni (ochtend/middag)
•Donderdag 26 juni (ochtend)
•Vrijdag 27 juni (ochtend/middag/avond)

Volgende informatiebijeenkomst

Bent u geïnteresseerd in het initiatief over het opzetten van een netwerk van burgerhulpverlening? Dan bent u van harte welkom op de volgende openbare informatiebijeenkomst op dinsdagavond 24 juni aanstaande om 19.00 uur in het Maaslandcentrum in Elsloo. Graag tot dan!