Doff n’ donner

IZT streeft ernaar om bij alle cliënten met een steunkous het hulpmiddel de Doff N’ Donner in te zetten. De Doff N’ Donner zorgt ervoor dat steunkousen sneller kunnen worden aangetrokken en bovenal is het veel minder arbeidsintensief, dit voorkomt gezondheidsklachten bij medewerkers. Zorg kan in sommige gevallen zelfs afgebouwd worden, waardoor cliënten een stuk vrijheid en zelfregie terugkrijgen.  De Doff N’ Donner wordt vergoed door de alle zorgverzekeraars (behalve Zilveren Kruis), dit wordt wel afgetrokken van het eigen risico.  Lees hieronder meer over de Doff N’ Donner en overleg met je teamleider als bij jouw cliënt de Doff N’ Donner ingezet kan worden.

Wat is de Doff N’ Donner?
De Doff N’ Donner is een aan-en uittrekhulpmiddel voor alle typen steunkousen. Doordat de aan- en uittrekhulp de vorm heeft van een waterballon kunt je deze moeiteloos uitrollen. Dit heeft als voordeel dat je de kous kunt rollen en duwen in plaats van trekken wat de meeste aantrekhulpen doen. Op deze manier kunt je de compressiekous sneller en comfortabeler aantrekken. Bovendien verlengt de Doff N’ Donner de levensduur van de kous, omdat er niet aan de kous wordt getrokken en hij ook niet onnodig wordt uitgerekt. De aantrekhulp heeft bovendien een open teen en een siliconen boord.

Waarom is deze aantrekhulp steunkousen ideaal?
De Doff N’ Donner steunkousen aan-en uittrekhulp is ideaal, aangezien het hulpmiddel zich moeiteloos voegt aan de kous en de vorm van het been. Hierdoor rolt het aan- en uittrekhulpmiddel eenvoudig en direct over bandages, ingesmeerde of natte ledematen en zelfs pleisters. Zo ervaart je geen problemen mocht je van tevoren de benen insmeren of bandages of pleisters gebruiken.

Hoe werkt de Doff N’ Donner aan-en uittrekhulp?
Maak in eerste instantie de steunkousen gereed door de steunkous om de Doff ’N Donner heen te rollen. Trek de steunkous vervolgens aan door de opgerolde Doff ’N Donner uit te rollen wanneer je de steunkousen aantrekt. Bekijk de instructievideo hieronder om te zien hoe deze makkelijke techniek in de praktijk werkt.

Instructievideo Doff N’ Donner

Uittrekken van de kous
Het uittrekken van compressiekousen werkt eigenlijk precies hetzelfde als het rollen van de kousen. Je rolt namelijk de kous van het been af. Een groot voordeel van de Doff N’ Donner is wanneer je de kous op de juiste manier afrolt deze ook weer gereed is om opnieuw te worden aangetrokken. Als je de kous ’s avonds opgerold om de Doff N’ Donner laat zitten, trekt je de kous in de ochtend in een oogwenk weer aan.

Hygiëne
De Doff N’ Donner dient regelmatig gereinigd te worden met water en zeep. Er wordt aangeraden om bij voorkeur een antibacteriële zeep te gebruiken.

Afbeeldingsresultaat voor doff en donner