Reistijd declareren

De reistijd tussen cliënten in is werktijd dit wordt automatisch verwerkt in je medewerkersportaal. Echter als je 2 diensten op een dag hebt of bijvoorbeeld 1 dienst en een overleg / scholing dan heb je recht op vergoeding van het einde van je eerste dienst naar huis toe en van huis uit naar je 2de dienst toe. Dit noemen we de Van huis en Naar huis tijd. Deze reistijd vul je zelf in in het medewerkersportaal.

Voorbeeld:
Je werkt 2 diensten op een dag, een vroege dienst en een late dienst. De vroege dienst is van 7:00 uur tot 12:00 uur en je late dienst van 18:00 uur tot 22:00 uur.
Je vult dan zelf in het medewerkersportaal je reistijd in. Stel het is 20 min reistijd naar huis toe van de laatste cliënt van je ochtenddienst. Dan vul je in: Naar huis 12:00 uur tot 12:20 uur. Vervolgens is het 10 min reistijd van huis uit naar je de eerste cliënt van je avonddienst. Dan vul je in: Van huis 17:50 uur tot 18:00 uur.

Let op:
Een scholing of een vergadering telt ook als een dienst. Dus heb je ochtenddienst en een vergadering of scholing op dezelfde dag dan krijg je ook reistijd vergoedt. Indien je op een dag een dubbele dienst hebt en een scholing of vergadering dan mag je 2x van en naar huis declareren.

Het Nedapsysteem berekent de reistijd tussen de cliënten in, echter dit is niet altijd nauwkeurig. Het systeem kan natuurlijk niet inschatten of het druk is op de weg en hoe lang je voor een stoplicht staat. Heb je extra reistijd nodig gehad tussen de cliënten in en ben je dan ook later klaar met je route dan kun je deze reistijd declareren onder het kopje Extra reistijd, dit zet je altijd aan het eind van je route.